Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران توانا، «علی رمضانی» در دومین نشست خبری روزانه سی و سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: تا ساعت ۱۵ امروز (پنج شنبه ۲۲ اردیبهشت) ۱۹۶ هزار و ۷۸۷ عنوان کتاب به مبلغ ریالی ۸۴ میلیارد ریال فروخته شده که به سرعت در حال افزایش است. 

قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه کتاب گفت: در بخش مجازی نمایشگاه ۳۳ هزار و ۷۴۰ سفارش، ۹۷ هزار و ۸۰ نسخه کتاب فروخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان این که آمار ریالی فروش رفته دیروز بخش فضای مجازی نمایشگاه به صورت اشتباه اعلام شده است، گفت: آماری دقیق ریالی بخش مجازی اولین روز نمایشگاه کتاب، عدد ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بوده است. 

رمضانی تصریح کرد: ۷۰ نفر در مرکز پاسخگویی نمایشگاه به شماره تماس ۹۱۰۰۹۸۹۸ آماده ارائه خدمات به مخاطبان هستند. 

وی در خصوص رخدادهای حاشیه‌ای امروز نمایشگاه اظهار داشت: امروز سفرای کشورهای یمن و کره جنوبی از نمایشگاه تهران بازدید داشتند.

مطالبه رعایت شئونات حجاب و عفاف در نمایشگاه کتاب

قائم مقام سی و سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در پاسخ به سئوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران توانا گفت: در حوزه عفاف و حجاب، افراد دیگری هم به ما منتقل کرده‌اند که این محیط فرهنگی نیازمند متفاوت شدن از عرف جامعه است؛ یعنی پذیرفته نیست آنچه که در نمایشگاه رخ می‌دهد. 
وی در ادامه افزود: متاسفانه برخی از مظاهری که در نمایشگاه می‌بینیم، ممکن است در سطح جامعه نیز مشاهده شود اما رعایت شئونات مطابق عرف فرهنگی مطالبه از سوی مردم است که به ستاد نمایشگاه کتاب هم منتقل شده است.

رمضانی با بیان این که قسمتی از تصمیم گیری‌ها در مورد عفاف و حجاب مربوط به ستاد نمایشگاه است، گفت: ما از قبل تمهیداتی را لحاظ کرده بودیم. در آیین نامه مجموعه نمایشگاه، صراحتا در مورد پوشش عوامل اجرایی و غرفه داران تعیین شده است.

وی تصریح کرد: اگر ناشران توجه بیشتری داشته باشند، مطلوبیت فرهنگی فضای نمایشگاه بالاتر خواهد رفت. عوامل مسئول و حراست نمایشگاه در صورت محرز شدن تخلف ناشران، این موضوعات را بررسی خواهند کرد. 

سخنگوی سی و سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: در حوزه عمومی باید اقداماتی انجام می‌گرفته و تاکنون از نیروهای مربوطه مشورت‌هایی صورت گرفته است. 

وی اظهار داشت که بحث تبلیغات عمومی در این حوزه به تدریج بیشتر خواهد شد تا شئونات فرهنگی در این نمایشگاه رعایت شود.

رمضانی در پاسخ به پیگیری خبرنگاران در خصوص معضلات پارکینگ نمایشگاه کتاب برای مراجعان گفت: باتوجه به وجود گزارش‌هایی در این مورد، مساله بررسی خواهد شد. 

وی در تشریح حل مشکل دستگاه‌های کارتخوان گفت: اگرچه گزارش دقیقی نداریم، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد مشکل اغلب ناشران حل شده است. طبق برنامه، کارتخوان‌ها به حساب خانه کتاب متصل هستند که پس از پایان نمایشگاه مبالغ به حساب آنها واریز خواهد شد. 

رمضانی در مورد آمار بازدیدکنندگان از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: روش دقیق برای آمار‌گیری از مراجعان وجود ندارد و ما اصراری برای ارائه آمار نداریم.

وی در خصوص ادامه فعالیت بخش فروش فضای مجازی پس از پایان نمایشگاه گفت: تصمیم گیری در خصوص نحوه ادامه موضوع نیازمند بررسی چرخه صنعت است؛ نباید فراموش کنیم که صنعت نشر فقط محدود به یک مجموعه نیست.

سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران با بیان این که بخش‌های مختلف مرتبط با صنعت نشر باید مورد ارزیابی قرار بگیرد، گفت: برای دسترسی به آثار ناشران و موضوع کتابفروش‌ها را باید در کنار بستر خرید مجازی باید لحاظ و بررسی کنیم.

حل موضوع غرفه‌های خالی نمایشگاه

رمضانی اظهار داشت: بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که تعداد غرفه‌های خالی از چند عدد فراتر نمی‌رود. از عجایب این نمایشگاه این است که ناشر حق حضور را پرداخت کرده است اما حضور نیافته است. 

وی تاکید کرد: طبق آیین نامه با واحدهای انتشاراتی که غرفه گرفته اند، اما نیامده اند، برخورد خواهد شد؛ زیرا حق سایر ناشران که امکان حضور در نمایشگاه را از دست دادند، گرفته شده است. 

چگونگی تخصیص غرفه‌ها

قائم مقام سی و سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: رتبه بندی ناشران در دستور کار معاونت فرهنگی است و مساله بررسی میزان تولیدی بودن آثار در مورد متراژ غرفه‌ها لحاظ شده است.

وی در پاسخ به گلایه برخی ناشران خارجی که گفته اند باتوجه به نرخ ارز، فروش کتاب به صرفه نیست، گفت: هرکدام از ناشران خارجی که طبق ابلاغیه‌های نمایشگاه فهرست کتب را اعلام کرده بودند، کتاب‌های مربوطه را دریافت کرده اند.

رمضانی گفت: آنچه گفته می‌شود مربوط به افرادی است که لیست خود را دیر ارسال کرده اند. 

وی در ادامه افزود: البته ما تلاش کردیم مشکل ناشران خارجی حل شود و براین اساس اگر ناشری تا شب گذشته اثری را آماده ترخیص کرده باشد، در سریع ترین زمان ممکن مشکل آنها حل خواهد شد.

سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران در خصوص تغییر نرخ ارز گفت: مطابق آیین نامه نمایشگاه، هزینه کتب براساس نرخ روز بانک مرکزی اعلام شده و ناشران موظف هستند براساس آن اقدام کنند. 

تلاش برای استقبال حداکثری از نمایشگاه

وی در پاسخ به سئوالی در خصوص نوع عملکرد تبلیغاتی نمایشگاه گفت: طبیعتا برگزار نمایشگاهی با این وسعت مبتنی بر تلاش برای ایجاد استقبال و حضور حداکثری در نمایشگاه کتاب تهران است. 

وی در بخش دیگری از این نشست خبری و در پاسخ به گلایه برخی غرفه‌ها درباره انحصار بن تخفیف به نشر فضای مجازی گفت: باتوجه به عبور کشور از پیک کرونا، ما تلاش می‌کنیم تمهیداتی داشته باشیم که شهروندان مراجعه کمتری به نمایشگاه داشته باشند؛ کما این که استقبال خوبی از فروش مجازی داشته ایم.

رمضانی تاکید کرد: عرضه کتاب در نمایشگاه مجازی، فرصتی برای همه مردم کشور ما ایجاد کرده است که به بازار کتاب دسترسی داشته باشند.

سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران همچنین گفت: برای پرشور شدن نمایشگاه کتاب عجله نکنید؛ نمایشگاه پرشور خواهد شد.

وی تاکید کرد: نوع جانمایی سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران به گونه‌ای است که باتوجه به شرایط کرونایی کمترین تراکم جمعیتی ایجاد شود. اگر نوع چیدمان نمایشگاه کتاب همانند دوره‌های قبلی بود، قطعا فشردگی و تراکم جمعیتی بیشتر بود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: علی رمضانی سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت سخنگوی نمایشگاه کتاب نمایشگاه کتاب تهران خواهد شد غرفه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۷۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«جعبه سیاه» آدم‌ها رو می‌شود/ چالش‌هایی که گاهی از دست مهمان برنامه در می‌رود

در پرواز از همان لحظه‌ای که هواپیما می‌خواهد پایش را از زمین بردارد و اوج بگیرد، تا وقتی که بخواهد فرود بیاید، تمام ریز و درشت اطلاعات از قبیل ارتفاع، زمان، سرعت و صدا در قطعه‌ای به نام جعبه سیاه ثبت و ضبط می‌گردد. جعبه سیاهی که قرار است در روز مبادا یعنی زمانی که حادثه ناگوار برای سرنشینان هواپیما افتاد، به کار آید. 

حال این «جعبه سیاه» مقابل آدم‌هایی قرار گرفته، که نه در روز مبادا بلکه الان پرده از راز مگوی چهره‌ها بر می‌دارد. صحبت‌هایی که بخشی‌اش در تدوین کار حذف شده و به پخش نرسیده است و بخش‌هایی که برای اولین‌بار مقابل دوربین گفته شده است.

محمدهادی خفاجی، کارگردان برنامه «جعبه سیاه» شبکه افق درباره هدف از تولید برنامه گفت: هدف «جعبه سیاه» نزدیک شدن به آدم‌هایی بوده، که هم مشهورند و هم مقبول. شاید اغلب برنامه‌ها برای گفتگو بیشتر به سراغ افراد مشهور بروند. اما اینکه آن فردِ مشهور چقدر قابل الگوبرداری باشد و چقدر حرکت مفیدی در زندگی‌اش کرده باشد، در «جعبه سیاه» حائز اهمیت بوده است.

خفاجی با بیان اینکه «جعبه سیاه» جزو برنامه‌های تاک شوست، ادامه داد: سعی شده جنس برنامه متفاوت شود. یعنی به سمت فرم حرکت کند و شکل گفتگو صمیمانه، آزاد، چالشی و پر ریتم باشد. 

این کارگردان تلویزیونی در پاسخ به این سوال که اگرچه «جعبه سیاه» می‌خواهد وارد حریم مصاحبه شونده‌ها شود، ولی از سبک کاری آقای عضد (طناز بودنش) پیداست که نمی‌توان انتظار یک گفت‌وگوی چالشی را داشت، افزود: جنس کار برنامه طنز است. به همین دلیل، امیر عضد را انتخاب کردیم. ماجرا از این قرار بود که ما بتوانیم به آدم‌ها نزدیک شویم. یعنی با فراهم کردن فضای طنز در جلو و پشت صحنه صمیمیت ایجاد کنیم و مصاحبه شونده صحبت‌هایی که را که پیش از این مقابل هیچ دوربینی بیان نکرده، به زبان بیاورد. «جعبه سیاه» شکل گرفت، تا هم گفتگو شیرین باشد و هم فضای راحتی برای طرف مقابل فراهم شود.

وی ادامه داد: ما سوالات را پیش‌روی مهمانان می‌گذاشتیم و بر این باوریم که هر سوال یک کلید برای رسیدن به ماجرایی در ذهن مهمان است. وقتی کلید را از مهمان می‌گرفتیم، سوالات چالشی‌مان شروع می‌شد. برای همین، ضبط هر برنامه حداقل چهار ساعت طول می‌کشید. نزدیک به سه ساعت و چند دقیقه راش مفید تولید و بهترین قسمت‌ها در تدوین انتخاب می‌شد. امیر عضد در برنامه نقش طنز را به عهده دارد. اغلب بخش‌هایی که با مهمانان چالش شده جلوی دوربین نیست و فقط خروجی آن پخش می‌شود. چون «جعبه سیاه» ماهیت طنز دارد، ما طنزش را جلوی دوبین نگه داشتیم و بخشی از چالشش را حذف کردیم.

خفاجی در پاسخ به این سوال که آیا قسمتی بوده که مهمان برنامه بگوید نمی‌خواهم این بخش صحبتم پخش شود، تصریح کرد: بله، فت و فراوان. تا جایی که بتوانیم سعی می‌کنیم آنها را قانع کنیم. اما موقعی هم بوده که مهمان آنقدر گرم صحبت شده و در فضای صمیمی برنامه غرق شده است که چیزی گفته، اما بعد از ضبط از ما در خواست کرده تا آن را حذف کنیم و گفته اگر این بخش صحبتم را پخش کنید، برایم بد می‌شود. البته چالش ما به صورت اعتراف‌گیری نبوده است. معمولاً با صمیمیت با مهمان گفتگو کردیم. حتی در محیط پشت صحنه این صمیمیت دیده می‌شود. مثلاً در برنامه تعاملی بین من و امیر عضد دیده می‌شود، که در تدوین حذف نکردیم. 

کارگردان برنامه «جعبه سیاه» در پاسخ به این سوال که آیا کدورتی هم برای مهمانان «جعبه سیاه» پیش آمده؟ مثلاً وقتی در انتهای گفتگو کفن مقابل مهمان برنامه گذاشته شد، باعث ناراحتی نشد؟ توضیح داد: کم، اما پیش می‌آید که ناراحت شوند. حتی یکی از مهمانان رسماً قهر کرد. در واقع، برنامه مواجهه آدم‌ها با سوالات است. حتی اگر فردی از برنامه ناراحت شده، به دلیل ماهیت «جعبه سیاه»، ناراحتی‌اش را در خروجی کار می‌بینید. اگر اتفاق بامزه‌ای هم در پشت صحنه افتاده، مخاطب آن را در خروجی می‌بیند. 

وی با بیان اینکه تعداد مهمانانی که دچار کدورت شدند، در حد سه چهار نفر بودند، افزود: اغلب مهمانان از بخش پایانی برنامه استقبال کردند. 

خفاجی در پاسخ به این سوال که از آنجایی که تولید برنامه «برمودا» جلوتر از برنامه «جعبه سیاه» بوده، فرم این برنامه شبیه برنامه «برمودا» است، گفت: ما در پیش تولید «جعبه سیاه» بودیم، که «برمودا» روانه آنتن شد. ما سعی کردیم از لحاظ طراحی دکور، آیتم محور بودن، نوع بازی‌ها و فرم تغییراتی در برنامه ایجاد کنیم، تا شباهت‌ها به حداقل برسد. حتی از آنجایی یکسری مهمانان «برمودا» در لیست مهمانان برنامه ما بود، آنها را حذف کردیم. به علاوه با استفاده از یک مجری که چندان چهره نبود، سعی کردیم حال و هوای متفاوتی را ایجاد کنیم.

این کارگردان در پاسخ به این سوال که آیا لازم است هر شبکه برنامه گفتگو محور داشته باشد؟ بیان کرد: بیشتر برنامه‌ها گفتگو محور هستند و این قالب جزو فرم‌های رایج تلویزیون است. مهم این است گفتگو از فضای مرسوم و کلیشه‌ای خارج شود و صحبت‌های بیان شده در فرمی مناسب جذابیت لازم برای همراهی مخاطب را داشته باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • وضعیت چاپ و نشر علوم دریایی مطلوب است
  • رئیس شورای شهر: سال آینده نمایشگاه کتاب به «شهر آفتاب» منتقل می‌شود
  • افزایش در اعتبار بن‌ دانشجویی نمایشگاه کتاب/ انصرافی از سوی ناشران خارجی نداشتیم
  • افزایش در اعتبار بن‌دانشجویی نمایشگاه کتاب/انصرافی از سوی ناشران خارجی نداشتیم
  • «جعبه سیاه» آدم‌ها رو می‌شود/ چالش‌هایی که گاهی از دست مهمان برنامه در می‌رود
  • میزبانی غرفه خراسان رضوی از ‌هیات‌های تجاری کشورهای خارجی در روز اول نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ 
  • پیام مقاومت یمن را در نمایشگاه کتاب تهران مخابره می‌کنیم
  • طرح ترافیک جدید تهران امسال اجرا نمی‌ شود
  • بودن یا نبودن کتابفروشان؛ مسئله ناشران چیست؟
  • انتشارات شهید کاظمی با دست پر به نمایشگاه می‌­آید